Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Στη VIOVAF στηρίζουμε το αθλητικό ιδεώδες και το ευ αγωνίζεσθαι. Είμαστε δίπλα στις προσπάθειες και στα όνειρα των αθλητών. Στηρίζουμε με χορηγίες νέους αθλητές, ώστε να εκπληρώσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Παράδειγμα ο Παναγιώτης Μπιτάδος. Γεννημένος το 2003 στη Μυτιλήνη, ξεκίνησε τον αθλητισμό μέσα από το άθλημα της κολύμβησης, όμως γρήγορα τον κέρδισε το τρίαθλο. Στα 13 του διακρίθηκε ως ο μικρότερος αθλητής που έλαβε μέρος στο XTerra Greece στην sprint απόσταση. Το 2018, μια σημαντική χρονιά για τον ίδιο, κατέκτησε την 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Xterra στην ηλικιακή του κατηγορία (15-19) και την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Τέλος, αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Ανδρών στο τρίαθλο sprint απόστασης. Στηρίζουμε τον Παναγιώτη, που μας κάνει υπερήφανους εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνείς αγώνες Τριάθλου.

TEDxChalkida

Η VIOVAF είναι υπερήφανος υποστηρικτής της πρωτοποριακής διοργάνωσης TEDxChalkida, από το 2016 που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα.

Η στήριξη της VIOVAF γίνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης να ενισχύει και να διευρύνει τους ορίζοντες του τοπικού κοινού τροφοδοτώντας το με ερεθίσματα, ιδέες, αντιλήψεις, που βρίσκονται στην πρωτοπορία της σκέψης, της επιστήμης και της τέχνης.

Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του, το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών (Ideas Worth Spreading). Ξεκίνησε πριν από 30  περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και επεκτάθηκε μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αρχικά του προέρχονται από τις λέξεις Technology – Entertainment – Design, αν και πλέον η ατζέντα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια ευρύτερη θεματολογία, καθώς παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες ιδέες ανεξάρτητα από τον τομέα εφαρμογής τους.

Βασισμένο στο πρότυπο του TED, συνδυάζοντας μια σειρά από εισηγήσεις με εμπειρίες, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων. Tο πρόγραμμα TEDx ξεκίνησε το 2009 και μέσα σε λίγους μήνες προσέλκυσε το διεθνές ενδιαφέρον με αποτέλεσμα τώρα να έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.000 εκδηλώσεις, με δεκάδες στην Ελλάδα. Το πρώτο ΤΕDxChalkida, πραγματοποιήθηκε το 2016 με μεγάλη επιτυχία, ενώ παράλληλα δημιούργησε μία τοπική κοινότητα ανταλλαγής ιδεών και κοινωνικών δράσεων, με την συνεχή υποστήριξη της VIOVAF.